Toeristen Informatie

Deventer aan de IJssel

Over Deventer

Deventer is een prachtige, historische Hanzestad aan de IJssel. Voor toeristen heeft de monumentale stad mooie bezienswaardigheden. Deventer is een van de oudste steden van Nederland en beschikt over meer dan 500 monumenten. Het historische stadscentrum was in de middeleeuwen een belangrijk handelscentrum. Tegenwoordig heeft het centrum meer dan 300 unieke en bijzondere winkeltjes, veel gezellige terrasjes en leuke pleintjes.

Het Nederlandse softdrugsbeleid

Omdat softdrugs minder schadelijk zijn voor de gezondheid gelden hiervoor speciale regels. Coffeeshops moeten voldoen aan de voorwaarden van het gedoogbeleid.

Er mag geen alcohol worden geschonken.
Geen toegang voor minderjarigen.
Legitimatie verplicht.
Maximaal 5 gram per persoon per dag.

Tips

De stad Deventer heeft een levendige, monumentale sfeer en een prachtige ligging aan de IJssel. Bij toeristen raakt Deventer steeds meer in trek. Een van de leukste activiteiten is een stadswandeling of rondvaart te maken.

Ook zijn er ieder jaar grote en kleine evenementen waaronder: de grootste boekenmarkt van Europa en Deventer op Stelten.

Een bezoek aan Deventer kan uiteraard niet zonder het proeven van de fameuze Deventer Koek. Verkrijgbaar in de Koekwinkel op stadsplein de Brink.

Deventer plein in de binnenstad